Mona

Tarinasi taiteeksi

En etsi täydellisen taulumaisia lokaatioita. En etsi mekkoja satuprinsessoille enkä poseerauksia missimittaisille.⁠ ⁠ 

Valokuvaajana minulle on tärkeintä nähdä sinussa ja rakkaimmissasi kuplivat ihmisyyden sävyt täydessä loistossaan.

Etsin teitä ja sitä, mitä teidän välillänne on. Mitä sinussa on. Sitä, mikä voi olla intensiivistä, melodista, ailahtelevaa, räiskyvää, taianomaista, voimakasta, turvallista tai haurasta. Koska uskon siihen, että kuvien todellinen taika syntyy ainoastaan yhdestä valtavan tärkeästä asiasta 

- sinun ainutlaatuisuudestasi.


Kuvausfilosofiani

Vaikka valokuvaus saattaa vaikuttaa hyvin tekniseltä toiminnalta, minulle se on kaikkea muuta. Minulle valokuvaaminen on aistihavaintojen herkkyyttä sekä mielen ja tunteiden liikettä, joiden avulla kuva vastaanotetaan kameralle. 

Ajattelen valokuvatessani, että yksikään kuva ei ole minun "napattavissani", ainoastaan vastaanotettavissani sellaisena kuin se sillä hetkellä on. Tämä tekee kuvaustyylistäni hyvin intuitiivista, minkä ansiosta yksikään galleria ei ole toisensa kopio. 

Koen, että todellisuutta ei tarvitse pukea valmiiksi suunniteltuun muottiin, jotta siitä tulisi tunteita herättävää taidetta. 

Kuvani saavat alkunsa viipyilevässä läsnäolossa, jossa ei ole kiire tuottaa tulosta ja räpsiä vailla mieltä. Olipa kyse vilkkaammista lapsi- ja perhekuvauksista tai intensiivisemmistä boudoirkuvauksista, valokuvaamiseni perustuu ajatukseen kuvausrauhan säilyttämisestä.

Kuva: @lottaleskiophotography

Kuvausrauha on sana, jota käytän kuvaamaan tapaani työskennellä kameran kanssa. Kuvausrauha mahdollistaa linssin tarkentamisen lempeästi todellisiin asioihin, kun aistit ovat valmiina vastaanottamaan ympäristön tapahtumia avoimin mielin. Mitä tietoisemmin olemme läsnä kuvaushetkessä, sitä todennäköisemmin kuvaan voidaan vastaanottaa aitoja tunteita.

Lupaan, että kuvauksesi tulee olemaan sekä vaikuttava että voimaannuttava kokemus.

Valokuvaus on persoonallisuuden säihkettä, katseen vangitsevia väläyksiä ja ihmisen luonnollista lumoa. Jotain niin ajatonta, että se säilyy läpi vuosikymmenten tarinana juuri sinusta.

Lämpimästi tervetuloa kuvauksiin!

Kuva: @lottaleskiophotography

"Kuvauspäivä Monan kanssa oli aivan ihana kokemus. Päivästä jäi pitkäksi aikaa hyvä fiilis ja voimaantunut tunne. Lisäksi lopputulos, eli kuvat, olivat todella kauniita ja herkkiä."

Jarna

"Kiitos ihanasta päivästä, teit oloni helpoksi jännittävässä tilanteessa. " 

"Miellyttävä, lempeä ja aito. Nämä sanat tulee ensimmäisenä mieleen kuvaajasta ja tilanteesta. Kertakaikkiaan ihana kokemus!"

"Tuntui että olin alusta asti luomassa kokemusta kuvauksesta yhdessä kuvaajan kanssa. Sain tuoda esille omia visioitani ja hän tarttui niihin ammattitaidolla."

"Otit hienosti kuvausmiljöön haltuun ja hyödynsit sitä monipuolisesti. Kuvauksessa oli rento ilmapiiri ja kuvista tuli meidän itsemme näköiset."